Hirdetés
. Hirdetés

HUNOG2024: idén is jön a hazai internethálózattal foglalkozó szakma kiemelt rendezvénye!

|

A hazai NOG (Network Operator Group) konferencia idei szervezése a tavaly megalapozott színvonalon folyik, építkezve az első magyar esemény kiemelkedő eredményeire. Az első HUNOG 85 céget és több, mint 160 szakembert vonzott, ami felülmúlta a várakozásokat, és bizonyította a konferencia iránti nagy érdeklődést.

Hirdetés

A HUNOG konferencia célja, hogy kiemelt szerepet játsszon a hazai internetszolgáltató és hálózatépítő szakma fejlődésének elősegítésében. A tavalyi, hiánypótló, mély szakmai és technológiai szimpóziumon 24 neves hazai és külföldi szakember tartott előadást és 20 szponzor támogatta az internethálózatra fókuszáló műszaki seregszemlét. A résztvevők a rendezvény magas színvonalát, a tartalmas előadásokat és a kiváló kapcsolatteremtési lehetőségeket emelték ki, akárcsak a legnagyobb szponzorok is:

Az adatközpontok specialistája, a főként DDOS támadások elleni védelemre szolgáló eszközök disztribútora, a CLICO Hungary country menedzsere, Csinos Tamás számára a HUNOG olyan fórumot kínál, ahol végre a szolgáltatói közösség is összegyűlhet és szakmai párbeszédet folytathat. Ez az IT-biztonság területén tevékenykedőknek azért fontos, mert az üzemeltetésen túl az új fejlesztésekről és a piaci trendekről is tájékozódhatnak. "A gyorsan változó támadási felület és az ügyfél-elvárások módosulása miatt ez kritikus szempont. Célunk, hogy tudástranszferrel segítsünk ebben a folyamatban" - szögezte le a tavaly arany- idén platina szponzor vezetője, aki szerint a konferencia lehetőséget ad arra is, hogy a szakemberek személyesen találkozzanak és megvitassák egymás fejlesztéseit, ami különösen fontos a magyar internet fejlődése szempontjából. "A szervezés és a helyszín kiváló volt, az esemény elsőre is csillagos ötöst érdemelt" - tette hozzá.

A Forpsi tavaly bronz, idén aranyszponzorként vesz részt a HUNOG-on: "A tavalyi rendezvény fő célja a kapcsolatépítés és az ismerkedés volt. Bár néhány résztvevőt már korábban ismertünk, lehetőségünk nyílt új emberekkel találkozni, potenciális ügyfelekkel és érdeklődőkkel. A networking és a problémamegoldás lehetőségei kiemelkedőek voltak. Az esemény során olyan témák kerültek terítékre, amelyek mindannyiunkat érintenek, például az unió digitális szolgáltatásokra vonatkozó szabályozása - mondta Puchard Balázs, a Forpsi és az Aruba Cloud magyarországi marketing menedzsere, aki szerint a HUNOG egy sikeres kezdeményezés, amely nagyban hozzájárul a szakmai közösség fejlődéséhez.

Miszori Attila, az ISZT elnöke szerint a szakmának szüksége van egy olyan eseményre, amely nemcsak szakmai előadásokat, hanem kapcsolatépítési lehetőségeket is biztosít. "Olyan fórumot szerettünk volna létrehozni, ahol az internethálózattal foglalkozó szakemberek, üzemeltetők, hosting szolgáltatók és regisztrátorok is részt vehetnek. A NOG-ok hálózata adott nekünk erre a célra megfelelő teret, hiszen Magyarországon korábban nem volt ilyen kezdeményezés" - mondta az elnök, aki szerint a rendezvény pozitív visszajelzéseiből és az idei regisztráció biztató alakulásából látszik, hogy szükség van egy ilyen konferenciára.

Bodor Csaba, ISZT Nonprofit Kft. ügyvezetője szerint egy ilyen konferencia segíthet abban, hogy itthon, magyar nyelven legyenek elérhetőek azok az információk és kutatási anyagok, amelyekért korábban külföldre kellett utazni. A legfontosabb, hogy a szakemberek találkozhatnak egymással, akár együttműködő partnerek, akár versenytársak, és konkrét megoldásokat beszélhetnek meg. Ez elősegíti az iparág fejlődését, hiszen ha egy cég bemutatja, hogy mi vált be neki a piacon, az más cégek számára is hasznos lehet- szögezte le a cégvezető.

Idén július 31-ig van lehetőség kedvezményes árú, Early Bird jegyeket venni. Érdemes időben regisztrálni, mert a helyszínt adó hotelben a szálláslehetőség véges.

Az esemény egyik szervezője az ISZT (Internet Szolgáltatók Tanácsa Tudományos Egyesület), amely az internetszolgáltatók szakmai szövetsége hazánkban. Tagjai között 53 internetszolgáltató található. A másik főszervező az ISZT Nonprofit Kft. - amely az ISZT 100%-os tulajdonában áll - felelős a legfelső szintű .HU névtérhez tartozó domainnevek nyilvántartásáért és kezeléséért, valamint a kapcsolódó műszaki infrastruktúra működtetéséért. Az ISZT üzemelteti a BIX-et is (Budapest Internet Exchange).

HUNOG2024 2024. OKTÓBER 9-10. Flow Hotel & Conference**** Inárcs

Cikkünk a ComputerTrends magazin 2024. július 10-ei nyomtatott lapszámában jelent meg.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.