Hirdetés
. Hirdetés

Fortinet - csúcstechnológiás biztonsági szolgáltatások AI támogatással

|

A FortiOS operációs rendszer legújabb verziói, az új FortiGate 200G sorozatú tűzfalak, valamint a Fortinet Security Fabric platformon belüli továbbfejlesztett és átfogóbb AI integráció segíti a vállalkozásokat a kiberbiztonsági pozíciójuk megerősítésében és a működési hatékonyságuk növelésében.

Hirdetés

Az elmúlt negyedévben a Fortinet számos új és továbbfejlesztett funkciót és fejlesztést jelentett be biztonsági termékeihez, ezzel is reagálva a folyamatosan növekvő kiberfenyegetettségre, valamint a változó ügyféligényekre és követelményekre. A gyártó ezzel együtt még mélyebben integrálja a generatív mesterséges intelligenciát portfóliójába, hogy segítse a biztonsági incidensek gyors észlelését és orvoslását, valamint megkönnyítse az új technológiák bevezetését.

FortiOS - az egyetlen olyan operációs rendszer, amely egy egységben a hálózati és a biztonsági funkciókat is ellátja
A FortiOS 7.6 operációs rendszer új verziója számos új funkciót és fejlesztést biztosít a Fortinet Security Fabric platformjához, olyan területeken például, mint a biztonságos SD-WAN, SASE hálózati biztonsági architektúra, Zero Trust biztonsági modell, automatizálás, új eszközök telepítése, távoli böngésző izoláció (RBI) és digitális teljesítmény monitoring (DEM) - mindezt rugalmas elérhetőséggel (SaaS vagy PaaS konstrukcióban).

A FortiOS 7.6 natívan integrálja a FortiAI-t (korábban Fortinet Advisor) a központi FortiAnalyzer data lake-be és az egységes FortiManager kezelési konzolba. Ezek az integrációk pontosabb fenyegetés-elemzést és gyorsabb válaszreakciót tesznek lehetővé, emellett racionalizálják a hálózati műveleteket és a biztonsági szintet. A FortiAI kiterjesztése a Fortinet Security Fabric architektúrájára felgyorsítja a döntéshozatalt, segít a biztonsági incidensek gyors észlelésében és kezelésében, valamint biztosítja a technológia könnyű telepíthetőségét az ügyfelek számára.

Az egységesített adatvédelem a Fortinet Security Fabric platformon keresztül a vállalatok szélesebb körének, akár kkv-knak is lehetővé teszi az átfogó adatszivárgás-megelőzést (DLP). Ezek a továbbfejlesztett FortiOS 7.6 funkciók biztosítják, hogy az érzékeny információk biztonságban maradjanak, függetlenül attól, hogy hol találhatók a hibrid hálózatban.

FortiGate 200G - a következő generációs tűzfal megerősíti a vállalati hálózati kapcsolatokat

A közelmúlt gazdasági és társadalmi változásai nyomán a vállalatok és intézmények nagy része a centralizált hálózati modellről áttért a decentralizált modellre, ahol az információfeldolgozás és a döntéshozatal már a perifériák közelében történik, ott, ahonnan az adatok származnak. Ezért olyan infrastruktúrára van szükségük, amely képes kezelni a növekvő adatmennyiséget, és támogatja a sávszélesség-igényes alkalmazásokat és a központi hálózaton kívüli IoT-eszközöket. Ez különösen fontos a vállalati telephelyek esetében, amelyek jellemzően több különböző termelési- vagy szolgáltatóegységnek adnak otthont, és ezek működéséhez zökkenőmentes kapcsolatra, felhőalapú alkalmazásokra van szükség.

A FortiGate 200G sorozatot úgy tervezték, hogy a modern vállalati telephelyen szükséges nagy teljesítményű hálózati és security funkciókat biztosítsa. A Fortinet szabadalmaztatott ASIC SP5 processzorát kihasználva kivételesen nagy áteresztőképességet biztosít, növeli a működési hatékonyságot, és lehetővé teszi a vállalatok számára a fejlődő fenyegetések elleni védelem megerősítését.

Kulcsfontosságú jellemzők:
- Az iparág vezető NGFW biztonsági teljesítménye, amely a piaci átlagnál 7× nagyobb tűzfal-átbocsátási sebességet, 16× nagyobb IPsec VPN-átbocsátási sebességet és 2× nagyobb fenyegetésvédelmet biztosít.
- A FortiGuard biztonsági szolgáltatásokon keresztül nyújtott kivételes AI-alapú biztonság átfogó védelmet nyújt a meglévő és újonnan megjelenő fenyegetések ellen. Olyan szolgáltatásokat tartalmaz, mint a fejlett malware megelőzés, a DNS-szűrés, az adatszivárgás-megelőzés és a biztonsági környezet menedzselése.
- Az 5GE portok támogatják a villámgyors csatlakozást és fokozzák a hozzáférési pontok teljesítményét, optimalizálják a sávszélesség kihasználását, növelik az adatátvitelt és biztosítják a hálózat magas szintű rendelkezésre állását.

FortiAI: GenAI a hálózati műveletek és a biztonság támogatása és racionalizálása érdekében

A Fortinet több mint egy évtizede úttörő szerepet játszik a mesterséges intelligenciát alkalmazó kiberbiztonsági innovációban - amely a Fortinet Security Fabric platform és a FortiGuard Labs biztonsági szolgáltatásainak kulcsfontosságú összetevőjévé vált. A FortiAI a mesterséges intelligencia legújabb vívmányait alkalmazza. Generatív AI-n alapuló kontextuális segítséget nyújt, amely támogatja a biztonsági (SecOps) és hálózati (NetOps) üzemeltetési csapatok gyorsabb és hatékonyabb döntéseit. A FortiAI több mint 30 nyelvet támogat, és lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy áthidalják a kiberbiztonsági készségek hiányát, miközben csökkentik a kockázatot és racionalizálják a működést. Az eredetileg a FortiSIEM és a FortiSOAR részeként bevezetett FortiAI technológia a FortiAnalyzerbe és a FortiManagerbe is integrálva van. A Gyártó további integrációkat tervez, hogy a GenAI képességeit a teljes Fortinet Security Fabric platformba beépítsék.

Cikkünk a ComputerTrends magazin 2024. július 10-ei nyomtatott lapszámában jelent meg.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.