Hirdetés
. Hirdetés

Az OFAC reagált az izraeli olimpiai csapat doxxingjára

|

A sportolók személyes adatai a párizsi nyári játékok előtt szivárogtak ki.

Hirdetés

A francia kiberbűnözés elleni hivatal (OFAC) feladata lett az izraeli sportolók - a párizsi nyári olimpiai játékok előtt kiszivárogott - személyes adatainak eltávolítása, többek között a közösségi felületekről - jelentette rendőrségi forrásokra hivatkozva az AFP.

A Zeus nevű hackercsoport pénteken tette közzé az izraeli küldöttség tagjainak személyes adatait, köztük dokumentumokat, személyes fotókat, címeket, egészségügyi adatokat és a katonai szolgálatra vonatkozó információkat. A hackerek azt állították, hogy "felfedik, mit csinálnak az izraeli katonák az olimpián" - írta a Ynet.

Az incidenst doxxingnak - privát adatok rosszindulatú online közzétételének - minősítették, és jelentették a Pharosnak, az illegálisan terjesztett tartalmak megjelölésére szolgáló francia szolgáltatásnak. Az izraeli média szerint a hackerek online is megpróbálták zaklatni a sportolókat, miközben egy francia szélsőjobboldali diákcsoportnak adták ki magukat.

Izraeli szakértők szerint a kampány az iráni "digitális terrorizmus" része volt, Miki Zohar sportminiszter pedig azzal vádolta Teheránt, hogy megpróbálja "megfélemlíteni az izraeli sportolókat és pszichológiai terrort folytat".

Hirdetés

Csütörtökön Izrael Katz izraeli külügyminiszter figyelmeztette francia kollégáját, Stephane Sejourne-t arra, amit iráni összeesküvésnek nevezett, hogy célba veszik az izraeli csapatot Párizsban.

"Vannak, akik megpróbálnak ártani ennek az örömteli eseménynek az ünneplésének" - írta Katz a Reuters által lehozott levélben. Katz később kijelentette, hogy Irán áll a francia vasúthálózat elleni gyújtogatássorozat mögött, amely a pénteken kezdődő játékok megzavarásához vezetett.

Teherán tagadta, hogy bármi köze lenne ehhez, az iráni ENSZ-képviselet pedig "hazugságként és csalásként" utasította el a vádakat.

Az olimpia idejére több mint 18 ezer francia katonát vezényeltek ki a rendőrség mellé a biztonság garantálására. A hatóságok megerősített, 24 órás védelmet biztosítottak az izraeli küldöttségnek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.