Hirdetés
. Hirdetés

A brit kormány véletlenül kiszivárogtatta Európa legbefolyásosabb embereinek elérhetőségeit

|

Az Egyesült Királyság nem kis tömeggel osztotta meg többek között a híres milliárdos Arnault e-mail címét is.

Hirdetés

Emberi hiba vezetett Bernard Arnault e-mail címének közzétételéhez - közölte a brit Kereskedelmi és Üzleti Minisztérium.

A brit kormány bocsánatot kért, amiért egy nagyszabású befektetési csúcstalálkozó előtt terjesztett e-mailben nyilvánosságra hozta Bernard Arnault, az LVMH luxusipari óriáscég alapítójának és Európa leggazdagabb emberének személyes e-mail címét.

Arnault-t a Gazdasági és Kereskedelmi Minisztérium által a hét elején a csúcstalálkozó résztvevőinek küldött e-mailben CC-ként tüntették fel, ami azt jelenti, hogy a francia mágnás e-mail címe bárki számára látható volt, aki megkapta az üzenetet.

Mindemellett további címzettek, köztük globális bankok, multinacionális vállalatok és technológiai cégek vezetői is szerepeltek láthatóan az üzenetben.

"Ezt adminisztratív emberi hiba okozta, és elnézést kérünk az érintettektől" - áll a hivatal pénteki közleményében. "Nagyon komolyan vesszük az adatvédelmet, és az ügyet az Információs Biztos Hivatalához továbbítottuk" - folytatódott a közlemény.

Hirdetés

A Keir Starmer miniszterelnök és Rachel Reeves pénzügyminiszter által szervezett csúcstalálkozó hétfőn kezdődik Londonban, és a kormány közleménye szerint célja, hogy meggyőzze az óvatos befektetőket arról, hogy Nagy-Britannia "nyitott az üzletre". A magas kamatlábakkal, a túlzott szabályozással kapcsolatos aggodalmak, valamint Starmer idei év eleji bejelentése, miszerint "a dolgok előbb rosszabbodnak, mint javulnak", azonban a Reuters e hónap elején megjelent jelentése szerint elriasztotta a tőke beáramlását Nagy-Britanniába.

A 75 éves Arnault Európa leggazdagabb embere. Az 1980-as években ingatlanbefektetőként tevékenykedett, majd számos csődbe ment luxusmárkát vásárolt fel és élesztett újjá, mielőtt megalapította a Louis Vuitton és a Moet Hennessy egyesüléséből létrejött multinacionális holdingot, az LVMHt. Ma az LVMH piaci kapitalizációja 325 milliárd euró (355,6 milliárd dollár), és 75 luxusmárkát irányít, köztük a Dior, a Tiffany, a Tag Heuer és a Princess Yachts márkákat.

Miután rövid ideig a világ leggazdagabb embere volt, az LVMH részvényárfolyamának márciusi esése miatt Arnault nettó vagyona a Forbes szerint 231 milliárd dollárról 177 milliárd dollárra csökkent. A befolyásos magazin szerint a mágnás nettó vagyona most 195,5 milliárd dollár, amivel a világ ötödik leggazdagabb embere, a Tesla és a SpaceX vezérigazgatója, Elon Musk, az Oracle társalapítója, Larry Ellison, az Amazon vezérigazgatója, Jeff Bezos és a Meta vezérigazgatója, Mark Zuckerberg mögött.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.