Hirdetés
. Hirdetés

Letartóztatta a francia rendőrség a Telegram alapítóját

|

Pavel Durovot őrizetbe vették a párizsi Le Bourget repülőtéren.

Hirdetés

Őrizetbe vették a Telegram üzenetküldő alkalmazás orosz alapítóját, Pavel Durovot, miután magángéppel érkezett Párizsba - jelentette az LCI helyi műsorszolgáltató.

Durovot, aki 2021-ben francia útlevelet szerzett, helyi idő szerint este 8 óra körül tartóztatták le a párizsi Le Bourget repülőtéren - közölte a csatorna. A férfi az Egyesült Arab Emírségek, Saint Kitts és Nevis (Saint Christopher és Nevis Államszövetség egy Karib-tengeri szigetállam), valamint szülőhazája, Oroszország állampolgára is.

Gépe Azerbajdzsánból érkezett a francia fővárosba. A 39 éves férfit egy nő és a testőre kísérte - tette hozzá.

Az LCI szerint a francia hatóságok előzetes nyomozás keretében elfogatóparancsot adtak ki a technológiai vállalkozó ellen. Párizs úgy véli, hogy a Telegram elégtelen moderálása, titkosítási eszközei és a rendőrséggel való együttműködés állítólagos hiánya miatt Durov bűnrészessé válhatott kábítószer-kereskedelemben, gyermekek elleni bűncselekményekben, terrorizmusban és nem utolsó sorban csalásban - közölték.

Hirdetés

A TF1 műsorszolgáltató azt állította, hogy Durovra akár 20 év börtönbüntetés is várhat.

Francia állampolgársága miatt a Telegram alapítóját azzal is vádolhatják, hogy megsértette az EU által Moszkvával szemben az oroszországi kapcsolatai miatt bevezetett szankciókat.

Durov elfogatóparancsa csak Franciaország területén volt érvényes. "Ma este hibát követett el. Nem tudjuk, miért" - mondta a TF1-LCI-nek egy, a nyomozáshoz közel álló forrás. "Mindenesetre le van csukva".

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.