Hirdetés
. Hirdetés

Lemaradóban a HP és a Dell

|

A PC-s piac egyre inkább Ázsia felé tolódik, ez pedig gondot jelent egyes gyártóknak.

Hirdetés

Az IT-ipar egyik legnagyobb jelenlegi problémája az, hogy a fogyasztók érdeklődése folyamatosan csökken a személyi számítógépek iránt. A PC-k eladásai már több mint egy éve csökkenőben vannak, ennek pedig meglett a hatása a nagyobb cégek árbevételeire és profitjára is. 

A legrosszabbul mindez a HP-t és a Dellt érinti. Míg a Lenovo és az ASUS stabilan tudta növelni az eladásait az ázsiai piacoknak, és főleg Kínának köszönhetően, addig más gyártóknak nem volt ekkora szerencséjük az elmúlt időszakban. 

Az IT-s ipar költözőben van, a marketingsikereket pedig már az ázsiai szerződések alapján mérik. Többek között ez az oka annak,hogy a Lenovo mindössze néhány év alatt utolérte a HP-t az eladásait tekintve. A fogyasztók gyorsan akarnak olcsó rendszerekhez jutni, és mivel az ázsiai szektornak a visszafogott teljesítmény is megfelel, az eladások ott magasabbak, mint valaha. A HP és a Dell ebben a régióban azonban kevésbé van jelen.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.