Hirdetés
. Hirdetés

Kútba esett a 3Com-felvásárlás

|

Feladta a Huawei és a Bain Capital: bejelentették, hogy nem harcolnak többé az amerikai hatóságokkal a 3Com-ért.

Hirdetés

A kínai Huawei Technologies és a Bain Capital befektetési vállalat tavaly ősszel jelentette be, hogy ajánlatot tett az amerikai 3Com távközlési eszközöket gyártó vállalatra. A tranzakcióval kapcsolatban több aggály is felmerült amerikai részről. A Huawei és a Bain februárban közölte, hogy felfüggesztik az akvizíciós folyamatot, mert a külföldi befektetéseket vizsgáló szakhatóság (CFIUS) biztonsági kockázatokat fogalmazott meg.

Tegnap a két vállalat bejelentette, hogy lemond az ügyletről, miután a CFIUS közölte, hogy szándékában áll megakadályozni a felvásárlást - annak ellenére, hogy a többségi tulajdonos a Bain lett volna, a Huawei pedig csupán 16,5 százalékot birtokolt volna. Az amerikai aggályok arra vonatkoztak, hogy az amerikai védelmi minisztérium 3Com behatolás-érzékelő eszközöket használ, a Huawei pedig több szálon kötődik a kínai kormányhoz.

Sem a CFIUS, sem a 3Com nem reagált a hírre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.