Hirdetés
. Hirdetés

Kampány az egészségesebb programozókért

|

Sokfelé ismerős kép a napi tíz órán át kódoló, kóla- és pizzafüggő programozó? Egy ausztrál vállalat harcba szállt a "kóderek" egészségéért.

Hirdetés

Az ausztrál Altiris Inc. összesen 120 programozót alkalmaz, és a vezetőség szomorúan vette tudomásul, hogy egészségileg egy jól fejlett gyűrűsféreg szintjére süllyedtek a napi sok órás ülő munka, valamint az egészségtelen étrend következtében. Egy felmérésben megállapították, hogy a hosszú, munkával töltött időszak végeztével a legtöbbjük nem "testileg aktívan" kapcsolódik ki, hanem továbbra is a gép előtt ülnek, játszanak, interneteznek vagy filmeket néznek (persze további pizzák, édességek és kólásdobozok szívmelengető társaságában).

Az Altiris vezetői ezért újító szándékú kampányt indítottak - ezek során minden olyan tevékenységet, amely az egészségesebb életmódhoz vezet, "virtuális kilométerekkel" jutalmazzák, a cél pedig egy egzotrikus szafari, melyet természetesen a szükséges kilométereket leghamarabb begyűjtő munkatárs nyerhet el. Kilométereket olyasmivel szerezhetnek a dolgozók, ha például lemondanak a dohányzásról, egészséges ételekkel egészítik ki a napi étrendjüket, vagy valamilyen sport- vagy rekreációs tevékenységet iktatnak napirendjükbe. Fontos az is, hogy a munkatársak szabadidejükben másfél óra alá szorítsák a napi számítógépe játék-mennyiségüket, és aludjanak éjjelenként legalább hét órát.



Az Altiris szóvivője szerint a november 30-ig tartó akciónak már vannak látható eredményei, ezért további terveik is vannak hasonló programokkal kapcsolatban, kibővítve olyasmikkel is, mint heti stresszoldó "edzések". Egyúttal reményét fejezte ki, hogy mások is belekezdenek hasonló kampányokba... és az igazat megvallva lenne helye ilyesminek a hazai közfelfogásban is!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.