Hirdetés
. Hirdetés

A deepfake-támadásokat is felismeri az új Intel CPU-kra épített ASUS Expertbook P sorozata

|

Igazi igavonó munkagépet készített az ASUS a vadonatúj, dedikált NPU-val rendelkező Intel Core Ultra CPU köré építve, ami hosszú évekig megbízhatóan végez el bármilyen feladatot.

Hirdetés

Az IFA 2024 alkalmával az ASUS egy teljesen új sorozattal bővítette üzleti megoldásainak sorát, mellyel főként a kkv-szektort célozták meg. Az ExpertBook P modellek célja, hogy a modern üzleti elvárásokhoz és technológiai fejlődéshez igazodó megoldást nyújtsanak, amelyek nemcsak teljesítményben, hanem intelligenciában is kimagaslóak. Az új modellek közül elsőként az ExpertBook P5 érkezett meg hazánkba, mely számos úttörő funkcióval és fejlett technológiával rendelkezik, így ideális választást jelent azok számára, akik az időtálló hardver és a valóban hasznos AI-funkciók párosítását keresik.

Hirdetés

Az ASUS ExpertBook P5 az egyik első olyan modell a hazai piacon, amely kihasználja az alig pár hete bemutatott Intel® Core™ Ultra processzorok (Series 2) erejét és hatékonyságát. A nagy teljesítményű processzor mellett kiemelendő még a teljesen fém kialakítás, a mindössze 1,29 kg-os súly és a 14 colos, 16:10-es matt kijelző. A háttértár akár 3 TB is lehet, emellett a tervezők úgy alakították a belsőt, hogy az egyszerű IT telepíthetőséget és költséghatékony bővítési lehetőséget biztosítson.

A dedikált neurális feldolgozó egység (NPU) sem maradhatott ki, mely az Intel legkorszerűbb technológiáját alkalmazza és ezzel felzárkózott a riválisokhoz. Az ASUS ExpertBook P sorozat egyik legnagyobb újítása is ehhez az egységhez kapcsolódik, hiszen az új modellek számos AI-funkcióval érkeznek, melyeket hosszú távon frissít és bővít majd a vállalat. Az AI Meeting Minutes funkció például képes automatikusan rögzíteni és összefoglalni a megbeszéléseket, több beszélőt is felismerve és rendszerezve a legfontosabb pontokat. Az élő hívások és felvételek valós idejű feliratozása pedig a nemzetközi megbeszéléseken is biztosítja a zavartalan kommunikációt, mely szintén hasznos funkció az exportban gondolkodó hazai vállalatok számára. Az ASUS és a McAfee továbbá közösen dolgozik azon, hogy a manapság egyre nagyobb fenyegetést jelentő deepfake tartalmakat is szűrjék az új modellek, ezáltal elhárítva rengeteg fenyegetést az érzékeny vállalati adatokra nézve.

Természetesen a klasszikus biztonsági megoldások sem hiányozhatnak. Az ASUS ExpertGuardian rendszere magas szintű adatvédelmet nyújt, amellyel egy átlagos laptop nem rendelkezik, így tökéletes példa arra, hogy miért is éri meg a kisvállalatok számára is dedikáltan üzleti megoldást választani. A laptop kereskedelmi szintű BIOS-t használ, ami megfelel a NIST SP 800-155 előírásainak, és a Windows 11 Secured-core PC technológiákkal is felvérterzték. Az ASUS továbbá legalább 5 évig biztosít BIOS- és illesztőprogram-frissítéseket, míg a FIDO2 hitelesítésen alapuló biometrikus bejelentkezés extra védelmet ad a szoftverek, firmware-ek és a hardveres biztonság terén egyaránt.

Az új ExpertBook P5 már előrendelhető az ASUS hivatalos online márkaboltjában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.