FreePavel - Reagált Durov letartóztatására Elon Musk

|

A Telegram alapítóját és vezérigazgatóját őrizetbe vették Franciaországban, amikor szombaton megérkezett a párizsi Le Bourget repülőtérre.

Az amerikai technológiai mogul Elon Musk a Telegram alapítójának és vezérigazgatójának, Pavel Durovnak a szabadon bocsátására szólított fel, akit szombaton nem sokkal azután tartóztattak le, hogy megérkezett a Paris-Le Bourget repülőtérre.

A francia hatóságok úgy vélik, hogy a 39 éves orosz-francia kettős állampolgárságú férfi bűnrészes a platformján állítólagosan elkövetett bűncselekményekben, azzal érvelve, hogy a nem megfelelő moderáció lehetővé teszi, hogy a Telegramot széles körben használják a törvények megszegésére.

Musk a saját platformján közzétett egy videót, amelyen Durov Tucker Carlson amerikai konzervatív újságíróval beszélget az online szólásszabadságról, és azt állítja, hogy örül annak, hogy Elon Musk megvásárolta a Twittert. A vállalkozó a videót a "#FreePavel" hashtaggel osztotta meg.

A francia média szerint Durov magángéppel érkezett Franciaországba Azerbajdzsán fővárosából, Bakuból. A technológiai vállalkozót állítólag egy testőr és egy asszisztens kísérte. A Le Figaro forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy Durovnak legalább egy estét Párizsban kellett volna töltenie, ahol vacsorázni tervezett.

Durov az Egyesült Arab Emírségek, Saint Kitts és Nevis, Franciaország és szülőhazája, Oroszország állampolgárságával rendelkezik. Moszkva párizsi nagykövetsége közölte, hogy vizsgálja a helyzetet, bár hivatalos segítségkérést eddig nem kapott.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.